Душу - Богові! Життя - Батьківщині! Серце - людям! Честь - нікому!

2017-11-29

козаки козаки

Білгород-Дністровська бібліотека для дітей та юнацтва ім. В. Катаєва спільно з міським ліцеєм провела зустріч з козаками Буджацького козацтва. Сучасне Буджацьке козацтво — патріотична, оборонно-спортивна громадська спілка козаків Буджаку (міжріччя Дунай-Дністро).

В історії нашого народу є багато героїчних сторінок, та найцікавіша – це історія козацтва. Хто такий козак? Лицар, герой, який готовий віддати власне життя за долю і процвітання Батьківщини. В свідомості кожного з нас свої власні образи козацтва.

В наш час Козацтво – один із найгероїчніших, найсвятіших, найближчих українських символів. Козацька ментальність вироблялася віками на принципах общинності і взаємодопомоги, мобілізаційної, внутрішньої потреби козаків служінню вищій ідеї, як релігійної так і державної, при якій на другий план відходять особисті інтереси.

Яскравим представником такої відданої людини, справжнього козака є Валерій Якович Тимофєєв - отаман Буджацького козацтва, автор більш 20 монографій та 100 наукових і науково-популярних публікацій з історії та історіографії сучасного козацтва і козацької педагогіки. Він презентував історію виникнення козацтва, розказав про їх діяльність на протязі багатьох років.

На зустрічі були присутні Валерій Васильович Лукашевський, Григорій Федорович Трегубенко та Євген Петрович Пітюков. Вони відповіли на численні запитання юнаків та дівчат, показали прапори, булаву та шаблі, що викликало найбільшу зацікавленість у молоді. Також учні мали змогу потримати шаблі та ознайомитися з численними книгами, які розповідають о майже 30-річної діяльності організації.

Кол-во просмотров: 660

Комментарии