Козаки про козаків, або Мандрівка у часі

2018-04-18

козаки козаки

В Білгород-Дністровської бібліотеці для дітей та юнацтва імені В. Катаєва відбулася зустріч з козаками Буджацького козацтва в рамках роботи Молодіжної Бібліо-вітальні «Живе спілкування».

Українське козацтво – феноменальне явище світової історії, яке не має аналогів у інших народів. У минулому Україну називали «козацька земля», «козацька нація». Козаки дивували, та захоплювали, надихали митців на створення своїх шедеврів, берегли рідну культуру та звичаї. Згадки про козаків зустрічаються й в зарубіжних джерелах. Козаки були не просто вояками, адже поряд з їхньою силою, мужністю, розумом, хитрістю повсякчас зустрічається елементи загадковості та містики.

…Народ мій є! В його волячих жилах

Козацька кров пульсує і гуде!

В. Симоненко

На початку заходу учасникам була показана мультимедійна презентація «З історії українського козацтва», яку коментував Валерій Якович Тимофєєв - отаман Буджацького козацтва, автор більш 20 монографій та 100 наукових і науково-популярних публікацій з історії та історіографії сучасного козацтва і козацької педагогіки. Виступ Євгена Петровича Пітюкова про берегинь- жінок козаків захопив присутніх дівчат. Також вони відповіли на численні запитання учнів Білгород-Дністровської вечірньої (змінної) школи та присутніх на заході фахівців з інших міських бібліотек КУ «Білгород-Дністровська ЦБС».

Учасники заходу із цікавістю переглянули книжково-ілюстративну виставку «Степ та воля – козацька доля» з численними книгами, які розповідають о 30-річної діяльності організації, підготовлену фахівцями бібліотеки ім. В. Катаєва.

В той день кожен присутній відчув гордість за славну історію нашого народу і, без сумніву, у багатьох виникло бажання ще глибше вивчати нашу історію і, зокрема, період козаччини.

Кол-во просмотров: 469

Комментарии